≡ Menu

Populära resmål

Här är några av de mest populära resmålen bland svenska turister.

Kanarieöarna
Kanarieöarna behåller sin ställning som det populäraste resmålet bland svenskar. Ögruppen består av sju öar, däribland Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Lanzarote. Öarnas speciella klimatsystem ger dem ett behagligt vårväder året om. Här finns såväl sol och bad som en varierad natur och ett ljuvligt nöjesliv.

Thailand
Under vintern är Thailand det populäraste resmålet bland svenskar. Turisterna lockas av en kombination av låga priser och varierande miljöer, från storstadsvimlet i miljonstaden Bangkok till kusternas sandstränder och öar.

London
London är det populäraste weekend-resmålet för svenskar. Till stor del beror det på att pundet legat lågt, vilket lockar många shoppingturister. Samtidigt är London en miljonstad och traditionell europeisk huvudstad med många fler sevärdheter än man hinner besöka på en resa.

Egypten
Rödahavsorterna Hurghada och Sharm el-Sheik i Egypten är allt populärare turistmål. De är särskilt populära för bad och dykning med sina klara vatten och korallrev. Egyptens mest kända sevärdhet, pyramiderna i Giza, betraktas dock ofta som en turistfälla. Ett bättre val kan vara Luxor med Konungarnas dal, som har kallats världens största friluftsmuseum.

Alanya
Alanya i Turkiet lockar många nordeuropéer under de varmare månaderna med sitt Medelhavsklimat. Trakter erbjuder sol och bad, ett rikt nöjesliv och flera historiska sevärdheter.