≡ Menu

Boka Billiga Hotell

Idag går det enkelt och smidigt att boka hotell på nätet. Fördelarna framför traditionell telefonbokning är många. Du får ett betydligt större utbud och enkel tillgång till information. Du kan enkelt jämföra service och priser, och ofta finns det bilder inifrån hotellen. Vissa hotell gör det till och med möjligt att besöka hotellet virtuellt. Med hjälp av kartor kan du enkelt jämföra hotellens lägen.

Du kan ofta boka rum på hotellets hemsida, men det är billigare och bättre att använda en så kallad bokningssajt. Sidor som Hotels.com och Booking.com har tusentals hotell från hela världen, vilket pressar priserna och gör det lättare att jämföra. Här är några saker du bör tänka på när du bokar hotell på nätet:

  • Kontrollera att bokningssajten är seriös. Den bör till exempel ha en kundtjänst som du kan kontakta och få svar på frågor.
  • Jämför flera bokningssajter, priserna kan skilja rätt mycket.
  • Läs igenom villkoren. Där står bland annat vad som ingår i priset, och vad som gäller om du skulle behöva avboka.
  • Se till att betalning är säker. Lämna aldrig ut kreditkortsnummer över mail eller telefon. Onlinebetalningar ska alltid ske från en säker plats.
  • Skriv ut och spara kvittot. Det är det enda bevis du har för att det är du som har bokat hotellrummet.
  • Behöver du avbeställningsskydd? Det ingår ibland i priset, men ibland kan du behöva betala en extra kostnad. Kontrollera också hur långt innan du måste avboka för att få pengarna tillbaka.